Stadslivet i Sydney har bytts ut under ett antal dagar. Rob och Dianne Mulley bor i förorten Camden 6 mil sydväst om Sydneys centrum. Ia jobbade i ca ett år tillsammans med Rob och hans studenter på University of Western Sydney för 15 år sedan. Rob bjöd in oss att besöka Camden men också följa med honom till familjens sommarhus vid kusten vid Sanctuary Point i närheten av det större samhället Nowra. Bilresan tog ca 2 timmar.


Vi har inte precis något sommarväder, det har regnat och blåst en hel del och som bekant är husen på den här sidan jorden inte utrustade som våra hus…..enkelglasfönster, dålig isolering och fukt i heltäckningsmattorna gör inomhusklimatet väldigt ruggigt så fort det inte är varmt ute. Men visst är stränderna fina!Djur- och växtlivet är ju också annorlunda. Vad sägs om amaryllisar, känguruer och färggranna papegojor i trädgården??