Vi flög från Dunedin upp till Auckland och hämtade ut en hyrbil. I kvällsmörkret körde vi till Hamilton, en sträcka Ia kört många gånger. Nu var det större vägarbeten på gång, så då kändes det skönt att Hans-Göran agerade kartläsare via GPSen på telefonen! I Hamilton hälsade vi på Pete Dobbie och hans fru Kathy som vi bodde hos förra gången vi var i Hamilton. Så gick färden ut på landet till Dawn Dixon som bor nordväst ca 1,5 timmars bilfärd från Hamilton. Dawn och hennes man Rodney besökte vi också för 6 år sedan, men Ia har haft dem lite som en extrafamilj under tiden hon bodde i Hamilton. På gården Pukewaimai finns höns,nötkreatur, hjortar, en hund och några katter. Och massor av gröna kullar!!


Tyvärr finns inte Rodney bland oss längre, han dog för snart två år sedan. Vi besökte den fina lilla kyrkogården där han är begravd. Och så hade Dawn pratat med damen som nu har hand om Rodneys favorithäst PJ om inte vi fick hälsa på. Det kändes väldigt bra att se PJ i toppform (hästen är minst 20 år gammal) och han blev lite extra bortskämd med en morot som Ia tog med.
Dawn närmsta granne Lynn har uppfödning av hundrasen Bassett. Just nu fanns det 6 veckor gamla valpar!! Även om en vuxen Bassett inte är speciellt söt så kan man ju inte annat än bli totalt charmad av valparna!
Dessa fyra dagar på landet hos Dawn fick avsluta vår långresa denna gång. Tiden i Nya Zeeland har ju varit lite som att komma hem eftersom vi egentligen inte gjort så mycket ”superturistiska” saker utan mest träffat vänner som vi inte kan se särskilt ofta. Det betyder mycket för oss att få träffa dom och det är ömsesidigt. Vi avslutar resebloggen och ger oss nu av på hemresan till Sverige.