Vi reste vidare söderut till Melbourne, denna gång med tåg. Avståndet mellan Sydney och Melbourne med tåget är ca 95 mil, så det tog en hel dag (nästan 11 timmar). Resan var fantastisk och naturen mer varierad än vad vi kunde tro. Både torrare områden och grönare riktiga jordbrukslandskap med mycket betande djur (får, köttdjur och mjölkkor). Man får verkligen en annan uppfattning om hur stor den här kontinenten är genom att åka tåg istället för att flyga! Det fanns dessutom mycket god service på tåget och en tågvärd kom och tog upp beställningar på varm mat för de som ville ha till lunch och middag. Toppen tyckte vi.

Nu hade vi två dagar på oss att upptäcka nästa storstad. Melbourne är känt för sina många spårvagnar, så åka spårvagn var naturligtvis ett måste. Queen Victoria Market är en känd marknad där allt mellan himmel och jord säljs, livsmedel förstås men också massor av kläder, skor, väskor och prylar, prylar….De äldre byggnaderna i området är omgivna av massor av skyskrapor. Flinders Street Station är också en ikon för Melbourne. Luna Park är en klassisk nöjespark (med en speciell ingång!) som ligger i stadsdelen St.Kilda dit vi åkte med spårvagn.

Och så är Melbourne också känt för….MAT! Det finns ett oändligt antal olika kök representerade, vi provade några stycken:
Fransk frukost på The Hardware Societe.

Pinfärsk pizza på A 25.
Frukosten på rummet fixad – gissa om vi blev glatt överraskade över att hitta filmjölk i matbutiken!
Sista middagen i Melbourne blev på det grekiska temat. Goda grytor med nöt- och lammkött på Tsindos.