Under fredagen flög vi vidare från Singapore till Sydney. På lördagen turistade vi runt så mycket vi orkade. Vårväder, mellan 15 och 20°C, på eftermiddagen var det full sol, och det kändes hur solen bränner.
Vi var på en guidad tur runt i Sydney Opera House, en av världens mest kända byggnader. Inget enkelt bygge, man hade tänkt sig 3 års byggtid men det tog 16 år innan invigning kunde ske. Kostnaden blev enorm (AU$102 miljoner mot budgeterat AU$7 miljoner). Men resultatet blev ett hus som saknar motstycke. Sverige har bidragit till denna byggnad med materialet till ytskiktet – två olika slags kakel/klinker (matt och glaserat) från Höganäs i Skåne!

Inte långt från operahuset ligger ett annat mästerverk, den berömda Harbour Bridge som öppnades 1932.


I dag söndag var det dags för DST (sommartid) och det innebär att vi nu är 9 timmar före Sverige. När Europa växlar till normaltid i slutet av oktober kommer Australien att vara 10 timmar före. Idag har det regnat och varit ganska svalt. Lite turistande med tåg och promenader i stan har vi hunnit med och laddar inför besök hos Ias jobbarkompis Rob och hans fru Dianne imorgon. Lunch i den viktorianska shoppinggallerian The Strand från 1891 passade bra och det italienska kaffet smakade riktigt gott.